Judo volwassenen

Volwassenen hebben veel dingen aan hun hoofd. Werk, school, familie, gezondheid, het gaat maar door. Judo rijkt zich fantastisch voor deze doelgroep. Een veilige, blessure vrije manier om je lichaam en geest fit te houden.

Judo is een sport waarbij je op elke leeftijd in kan stappen. Je wordt stapsgewijs begeleid in valbreken, werptechnieken en controle technieken. De grote groep bestaat uit beginners en gevorderden, dames en heren. Samen helpen wij elkaar naar de volgende band.

Volwassenen doen net als iedereen band examen. Een bevestiging van je bekwaamheid met als doel altijd blijven leren. Er is geen einddoel. Zelfs na de zwarte band blijf je leren.

Voordelen voor de volwassen judoka:

  • Je krijgt een betere conditie, je voelt je fit
  • Je krijgt meer kracht, minder lichamelijke ongemakken
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en je wordt weerbaarder
  • Je leert valbreken
  • Je maakt deel uit van een grote groep vrienden, welkom in de JINDO familie
  • Je wordt een doorzetter, die zwarte band is voor iedereen mogelijk
  • Judo staat goed op je CV, je kan vallen, opstaan en doorgaan

De judolessen duren 90 minuten. Binnen elke les zit een vaste structuur. We beginnen de les met een rei (judogroet). We spreken hiermee af dat wij goed ons best zullen doen, elkaar helpen en elkaar geen pijn doen deze les. Vervolgens start de warming-up waar basiselementen naar voren komen. Bij JINDO zijn we van mening dat elke judoka de basisbewegingen eerst onder de knie moet krijgen voordat we naar sport specifieke oefeningen gaan. Binnen de specifieke warming-up werken we actief naar de kern.

Elke kern bestaat uit een onderdeel van het thema van de maand. Deze lessen zijn gedurende de week voor deze doelgroep nagenoeg hetzelfde met kleine verschillen. Mocht je een les missen, dan kan je deze dezelfde week nog inhalen en geen lesstof missen.

Na de kern volgt randori. Een vorm waarbij je jouw aangeleerde technieken gaat testen met uitdagingen. Afsluitend is er altijd een eindspel. Ontlading na een hardwerkende en geconcentreerde les is hartstikke belangrijk.

Ook leert deze doelgroep Kata: een vaste vorm van technieken die jou helpen judo beter te begrijpen. Verder bevat de les eigen vaardigheid. Omdat de niveaus uit elkaar liggen krijg je de gelegenheid om o.der begeleiding verder te trainen op jouw niveau. Zo kan iedereen stappen maken voor zijn volgende band.

Lestijden volwassen

Dinsdag: 20:30 – 22:00 uur 17 + jaar
Woensdag: 17:00 – 18:00 uur Conditie/kracht training
Vrijdag 20:30 – 22:00 uur 17 + jaar
Zondag 20:00 – 22:00 uur 1 kyu en hoger

Alle lessen worden gegeven aan de Rossinilaan 14, Doetinchem

Tarieven

Contributie per maand: € 34,-
Welkomstpakket: € 40,-
Inclusief: proefmaand, judotas & instructie poster

Tarieven zijn gebaseerd op 40 lesweken incl. extra vakantietrainingen. Met dit abonnement kan er deelgenomen worden aan alle lessen binnen deze leeftijdsgroep.

Dit zeggen onze leden