ONS AANBOD

Judo is een sport, een pedagogisch spel en een krijgskunst. Het allerbelangrijkste, judo is voor iedereen.

Of je nou een meisje of jongen bent, iedereen heeft een plekje op de judomat. Over de hele wereld wordt op grote schaal judo beoefend, vooral veel jeugdleden gezien het opvoedende karakter van de sport. Rekening houden met elkaar binnen het spel komt zeer nadrukkelijk naar voren. Van een veilige leeromgeving waarbij pijn uit den boze is, gaan we naar het moed vergaren om iets nieuws te leren en dit durven te laten zien.

Motorisch gezien zijn aspecten zoals valbreken, trekken, duwen, balanceren, kruipen, rollen, stoeien onmisbaar voor de jeugd tijdens de groei en ontwikkeling van hun lichaam.

Mentaal ontwikkel je aspecten als respect voor elkaar opbrengen, tegen je verlies kunnen, discipline, trots zijn op jezelf waardoor je zelfvertrouwen ontwikkeld, je netjes leren gedragen en nog veel meer. Aspecten die je in het leven, dagelijks nodig hebt. Aspecten die jou een gebalanceerd en gelukkig mens kunnen maken.

Uit ervaring leert men dat kinderen die wat meer aandacht nodig hebben, zich uitstekend kunnen ontplooien op de judomat.

Dezelfde aspecten zijn natuurlijk terug te vinden in het judo voor aspiranten en senioren. Het groeien naar een zwarte band is dan ook zeker geen onmogelijke taak. Naast het leuke spel van judo, zal er dieper op de filosofie in worden gegaan en is er de optie om op hoger niveau “kata” te beoefenen.

KINDERFEESTJES

Ben jij jarig en wil je er een sportief feest van maken? Dan kan dat: er zijn een geruime keuze aan opties waar jij uit kan kiezen. Judo, jiujitsu, sport en spel, zelfverdediging of juist een combinatie daarvan; alles is mogelijk!