Mijn naam is Thijs Holtermann…

…geboren in 1989 in Doetinchem en hier ook opgegroeid. Zoals velen in Doetinchem is mijn judo “weg” begonnen in de judoschool van Pieter Horjus “Jindo”. Vanaf mijn 7e levensjaar was ik te vinden op de mat. Mijn liefde voor het judo “spel” was begonnen. Tevens als aanvulling op deze fantastische sport was ik met 11 jaar begonnen met Jiu-jitsu

Na vele jaren wedstrijdjudo kreeg ik op mijn 15e levensjaar de uitnodiging om de les van mijn zieke leraar over te nemen. Zenuwachtig gaf ik 2 uur judo met succes. Ik dacht “ hier wil ik mee verder”! Vanaf mijn 16e kreeg ik mijn eigen judogroepje en startte ik zelfs met de opleiding sport & beweging coördinator op het Graafschapcollege. Na deze opleiding had ik het voorrecht om als full time judo & jiujitsu leraar te starten.

Naast al deze ontwikkelingen op het werk bleef ik niet stilstaan in mijn persoonlijke ontwikkeling. In de jaren tot nu toe behaalde ik de 4dan graad voor Judo en 2dan graad voor Jiu-Jitsu. Ik behaalde de opleidingen judoleraar A + B en de bevoegdheid om zelf ook zwarte band examens af te nemen. Sinds juli 2015 was ik geen full time leraar meer. Ik bleef part-time wat lesgeven bij verschillende scholen maar was opzoek naar nieuw werk.

In April 2016 kreeg ik de mogelijkheid om te starten met de opleiding als Ambulance chauffeur. Een jaar later ronde ik deze met succes af en hield er een full time baan in Doetinchem aan over.

Er was een stuk zekerheid aangebroken. Een vaste baan, flexibele werktijden en heel veel vrije tijd. Het was tijd om mijn droom waar te maken. Het plan om een eigen judoschool te starten was binnen handbereik. In Juni 2017 werkte ik mijn idee uit en in augustus begon het vorm te krijgen. Over de naam was ik nog niet helemaal uit.

Toen kwam ik op het idee. Waarom ga ik niet verder met de judoschool die mij ooit liefde voor het judospel leerde. Helaas was de voormalige groot meester Pieter Horjus overleden en keerde ik mij tot de zoon Vidal en dochter Odile. Na een hevig vragenvuur gaven ze mij toestemming om de naam voort te zetten. Met als doelstelling er alles aan te doen om de judo toegankelijk te maken voor iedereen die het wil leren. Met deze instelling wilde ik al te graag starten.

Nu zijn we begonnen. Ik kan de liefde voor de sport doorgeven aan de volgende generatie en hoop dat zij er net zoveel aan hebben als ik er aan heb gehad. En alle vaardigheden die ze leren zowel geestelijk als lichamelijk kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven.

Jita-Kyoei – wederzijds voorspoed voor zichzelf en anderen