Aangepast judo

Aangepast judo is voor judoka’s die niet of moeilijk mee kunnen draaien in de reguliere les. Dit kan komen door lichamelijke of geestelijke uitdagingen zoals; visueel, motorisch en/of aangeboren/niet aangeboren beperkingen. Denk aan ADHD, autistisch spectrum, lage intelligentie, syndroom van Down, OCD, ODD, rolstoel gebonden, geamputeerde enzovoort. Zelfs met een dwarslaesie kan er gejudood worden.

De judolessen worden aangepast naar de mogelijkheden van de deelnemer. Dit heeft zowel met het tempo van de les als met de opdrachten te maken. De leraren zijn gecertificeerd in het aanbieden van judo aan deze speciale doelgroep.

De huidige trouwe groep heeft in april 2022 de prijs gewonnen voor “beste inclusieve sportteam van het jaar 2020/2021 in Doetinchem”. De judogroep steunt elkaar door dik en dun. Als er iemand een slechte dag heeft, dan zijn ze er voor elkaar. Deze groep leert ons wat zorgzaamheid, dankbaarheid en vriendschap daadwerkelijk betekend.

De aangepaste judoka:

  • Heeft meer zelfvertrouwen
  • Durft anderen aan te raken
  • Geeft grenzen aan
  • Kan valbreken
  • Ontwikkeld sociale vaardigheden door elkaar te helpen
  • Heeft sterke emoties beter onder controle

De judoles duurt één uur. Binnen dit uur wordt er speels door de judotechnieken gewerkt. Zo wordt er gekeken naar wat de judoka’s die dag nodig hebben en het voorbereide lesprogramma hierop aangepast.

Lestijden aangepast judo

Zaterdag: 11:00 – 12:00 uur

Alle lessen worden gegeven aan de Rossinilaan 14, Doetinchem

Tarieven

Contributie per maand: € 23,-
Proefmaand: € 30,-
Welkomstpakket: gratis judopak & instructie poster

Tarieven zijn gebaseerd op 40 lesweken incl. extra vakantietrainingen. Met dit abonnement kan er deelgenomen worden aan alle lessen binnen deze leeftijdsgroep.

Dit zeggen onze leden