Kagami Biraki

Kagami Biraki is een oud Japans feest dat aan het begin van het jaar wordt gehouden. Dit feest stamt af van de samoerai tot aan de 15e eeuw. Jigoro Kano, de  uitvinder van judo heeft dit gebruik overgenomen in de judo. Elk voorjaar gaan wij dit organiseren voor de oudere judoka.

Kagami Biraki staat voor het openen van de spiegel. Als je een vat sake (rijstwijn) opent kan je jezelf aankijken in de witte substantie. Je moet altijd naar jezelf kijken alsof je in een spiegel kijkt en daarmee beoordelen voor wat je daadwerkelijk bent. Deze manier van persoonlijke reflectie is een uitstekende manier om iemands eigen persoonlijkheid en karakter te verbeteren. Door de sake uit het vat te scheppen verbreek je de spiegel en laat je jouw negatieve eigenschappen achter.

De zwarte banders worden gehuldigd in de danhoudersgilde. Er zullen demonstraties en toespraken worden gehouden. Samen eten we wat lekkers en drinken we sake (18 jaar en ouder). Samen zullen wij het geluk in het nieuwe jaar toelachen. Een evenement toegankelijk vanaf 14 jaar en ouder voor alle niveau’s.

Er worden geen kosten gerekend voor de deelnemers. Inschrijven is verplicht en kan op het onderstaande formulier als deze wordt opengezet. JINDO neemt de kosten op zich van de gastdocent en het eten. Het drinken wordt door de deelnemers zelf verzorgd. Samen maken wij er iets moois van.

Deze gastdocenten hebben er al lesgegeven:

2022 – Richard de Bijl – 8e dan judo