JINDO Randori Competitie

De randori competitie is een nieuwe manier van wedstrijden draaien. Anders de de clubkampioenschappen is winnen en verliezen niet belangrijk. Judoka’s worden beloond voor deelname en niet door de punten die ze behalen. De randori competitie wordt 8 keer per jaar gehouden op zaterdag middag. Aan de hand van de hoeveelheid inschrijvingen ben je 1 tot 2 uur aanwezig. De deelnametijd hoor je een week voor de competitie.

-Ippon- betekent het einde van een judowedstrijd (Shiai). Bij Randori gaat het gevecht door tot de speeltijd is verstreken. Judoka’s leren tijdens Randori van elkaar en worden daardoor beter. Randori is leuk om te doen. Een spel van balans verstoren bij de tegenstander om deze te overmeesteren met een judotechniek.

Bij Randori kan voluit worden gestreden zonder de tegenstander opzettelijk letsel toe te brengen. Dit aspect maakt Judo en vooral Randori tot een een unieke en beschaafde vechtvorm. Goede judoka’s ontwikkelen zich door het maken van veel Randori-partijen.

In de judosport worden traditioneel veel prijzen gegeven. Menig succesvolle jeugdjudoka heeft tegenwoordig een uitpuilende prijzenkast die bij een wereldkampioen niet zou misstaan. Bij een Randori Competitie dient het accent echter op de sportbeleving en het plezier van de activiteit te liggen. Is de competitie afgelopen dan is een prijsje natuurlijk wel leuk maar liever geen grote glimmende bekers etc. Het doel is judoka’s plezier te laten beleven aan hun sport. Het verzamelen van grote glimmende bekers op een te jonge leeftijd kan voor een vroegtijdige verzadiging zorgen in het winnen van prijzen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

De judoka’s worden beloond op een andere manier. Er zijn 10 verschillende knuffel beertjes met judopak ingeslagen voor alle deelnemers. Bij twee keer deelnemen aan de randori competitie ontvang je een schattig beertje. Verzamel jij ze allemaal?

Datums randori competitie 2023-2024
9 september 23
14 oktober 23
25 november 23
23 december 23
10 februari 24 – 13:30 – 15:30
23 maart 24
20 april 24
8 juni 24
29 juni 24

Inschrijven kan op het onderstaande formulier. Dit kan per keer of gelijk voor meerdere competities. Deelname kost € 6,- per keer en wordt met de automatisch incasso afgeschreven. Schrijf jij je in één keer in voor 6 competities of meer dan wordt er € 5,- inschrijfkosten gerekend.

Inschrijfformulier Randori Competitie