2e Masterclinic PAS succes

2e Masterclass: Een Inspirerende Duik in het Lesgeven aan mensen met een beperking.

Vandaag verzamelde een bont gezelschap van 30 leraren zich, afkomstig uit alle hoeken van het land. Judoleraren, karateleraren, jiu-jitsuleraren, turndocenten, vakdocenten en docenten uit het speciaal onderwijs kwamen samen om hun gereedschapskist voor het lesgeven aan deze bijzondere doelgroep uit te breiden. In het eerste uur nam Tycho van der Werff het roer over en bracht met bevlogenheid zijn inzichten over hoe om te gaan met diverse doelgroepen. Hij deelde strategie├źn om precies die snaar te raken en de deur naar vooruitgang te openen. Een kleine stap, legde hij uit, kan al een gigantische overwinning betekenen. In het tweede blok betrad kinderfysiotherapeut Mary Broekhuijsen het toneel en presenteerde waardevolle inzichten over de meest voorkomende doelgroepen en waarop te letten.

De twee lessen vloeiden naadloos in elkaar over, waardoor we met recht kunnen zeggen dat het een uiterst geslaagde middag was. En als kers op de taart staat de derde masterclinic gepland op zaterdag 15 juni. Want, laten we eerlijk zijn, we zijn nog lang niet uitgeleerd!

Een oprechte dank aan Tycho en Mary voor het delen van jullie waardevolle kennis!

En natuurlijk een shout-out naar het Graafschapcollege voor het uitlenen van enkele onmisbare materialen. We kijken uit naar de volgende ontdekkingsreis in de wereld van inclusief lesgeven!