Judo

Judo bij Jindo wordt gegeven door geschoolde judodocenten en is voor iedereen toegankelijk. Tijdens de les wordt er aandacht besteedt aan een warming up waarbij er getraind wordt op fijne- en motorische vaardigheden, valbreken, veilig werpen en geworpen worden, grondtechnieken, controleren van je trainingsmaatje op de grond enzovoort. De leeftijd verdeling is gebaseerd op de motorische en geestelijke ontwikkeling van de mens en zijn er op gericht om de groepen zo monogaam mogelijk te maken. Welke leeftijd wanneer les heeft kunt u vinden bij ons Lesrooster.

Door de hulp van hulp judomeesters en juffen krijgen alle kinderen voldoende aandacht. In het begin kan het spannend zijn, maar door de duidelijke regels, structuur en veilig gecreëerde omgeving is er voor elk kindje een plekje op de judomat. Ouders mogen aanwezig zijn tijdens de judoles mits het rustig (stil) blijft aan de kant. Zo wordt het leerproces van het kind niet onderbroken en kunnen ook de ouders genieten van het judospel. Bij de jongste leeftijd 2/3 jaar, kan de ouder/verzorger bij angstige startende judoka’s op de mat geroepen worden om ondersteuning te geven.

Het is belangrijk dat judoka’s op tijd aanwezig zijn voor de les en voorbereid, zoals een bezoekje aan het toilet. Meisjes hebben een wit T-shirt onder het judopak. Jongens hebben geen T-shirt aan onder het judopak. Lange haren dienen vastgebonden te zijn, als dit kan in een vlecht. Gebruik hiervoor elastiekjes zonder metaal.

Je schrijft je in als je besluit mee te doen. Dan ontvang je de Jindo judoposter en een gratis jeugd judopak. Na een maand beslis je of je door gaat of niet. Met maandelijkse contributie kan je deelnemen aan alle reguliere lessen.

Naast de judolessen zijn er ook andere activiteiten die jaarlijks plaatsvinden. 2x per jaar zijn er slip- en bandexamens. De progressie van het kind wordt nauwlettend bijgehouden tijdens de les. De judoka doet examen voor hetgeen wat hij/zij kan zodat er een grote kans op slagen is en het uitmondt tot een succeservaring. Ook voor de hogere judoka’s die verder zijn en willen werken aan de volgende graad, is er een actief zwarte band programma. 2x per jaar zijn er clubkampioenschappen bij Jindo waaraan diverse judoscholen deelnemen. Daarnaast is er voor de zomervakantie een judokamp met leuke thema’s. Elke 2de zaterdag van januari wordt Jindo weer een jaartje ouder wat gevierd wordt met een leuk, gezellig en leerzaam programma.

Wil je afstemmen over de mogelijkheden van judo voor jezelf of je kind? Neem dan contact op via het contactformulier of telefonisch.