Stukjes die te mooi zijn om in te korten

De laatste weken heb ik voor de testemonials op de website stukjes gevraagd van leden en ouders van leden. Stukjes die hun ervaring vertalen op papier. Hoe is het bij JINDO, wat doet het met hun waarom voelt het zo. Een kleine alinea werd gevraagd. Het enthousiasme van sommige mensen was enorm en hele verhalen werden opgestuurd. Voor de testemonials speciaal op de website moeten ze worden ingekort. Wel zou ik het jammer vinden als deze prachtige stukken niet gedeeld worden in hun volledigheid. Bij deze dit bericht. En veel leesplezier.

Leontine van Kampen

Na bijna 5 jaar bij een andere school gejudood te hebben, werd het voor mijn zoon hoog tijd voor verandering. De grote lesgroep (soms wel 18 kinderen met 1 meester), het grote leeftijdsverschil binnen de groep (van 7 t/m 14 jaar) en mijn gevoel dat mijn zoon niet echt meer iets nieuws leerde gaven de doorslag.

Mijn zoon zag het eigenlijk niet zo zitten, maar is begin 2019 toch overgestapt naar Jindo. Na twee lessen wilde hij al niet meer terug. Hij voelde zich toen al meer een onderdeel van de groep dan hij in al die jaren bij de vorige judoschool was geweest en had in die twee lessen al meer geleerd dan in het hele laatste jaar ervoor. Binnen de groep heerst een prettige sfeer; niemand staat alleen, iedereen helpt iedereen.

De spil van dit alles is meester Thijs. Met zijn niet aflatend optimisme, enthousiasme, gedrevenheid en passie voor judo weet hij zijn judoka’s de kennis en vaardigheden van de judo bij te brengen. Met heel veel humor, maar zeker ook streng doch rechtvaardig gaat hij met alle judoka’s om, van klein tot groot, van jong tot ouder en van elk niveau. Mijn zoon judoot nu ruim een half jaar bij Jindo en als je hem vraagt of hij nog terug wilt naar zijn vorige club, dan krijg je een kort en ferm ‘nee’ te horen. Hij is in dat half jaar niet alleen veel gegroeid in de judo, maar hij heeft meer zelfvertrouwen gekregen, is meer zelfverzekerd en sociaal is hij ook een stuk vrijer.

Dus als iemand mijn mening vraagt over welke judoschool te kiezen, dan zal ik kort en ferm antwoorden: ‘Jindo!’

Miranda van Stiphout

Judo is voor iedereen! 

Maar bij Jindo is judo echt voor iedereen. 
Ook als de ontwikkeling van je kindje anders verloopt, misschien wel juist wanneer deze anders verloopt, kan Jindo een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van je kindje. 
Wanneer je een kindje hebt met een gedragsstoornis is judo bij Jindo een zeer goede keus. 

Bij Jindo leren de kinderen op speelse wijze de principes van judo kennen; samenwerkend leren, respect voor jezelf en de ander, discipline en leren verliezen zijn er hier een aantal van. 
Alle kinderen, maar zeker de kinderen met een gedragsprobleem, hebben baat bij het eigen maken van deze principes. 

Thijs Holtermann, leerkracht van Jindo, weet hoe hij de kinderen kan helpen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen en weerbaarheid ook wordt er geholpen met agressieregulatie. 

Door goed te kijken naar elk kind apart en hierop het contact af te stemmen, ontwikkelen de kinderen zich op basis van succeservaringen. 

Als moeder van een zoon met een vorm van Autisme zie ik welke positieve invloed Thijs Holtermann van Jindo heeft op mijn zoon. 

Mijn zoon heeft veel moeite met sociale contacten, hij wil altijd wel maar snapt niet goed hoe of wat hiervoor nodig is . 
Hierdoor krijgt hij in het dagelijkse leven vaak te maken met afwijzing en teleurstelling. 
Bij Jindo wordt hij echter volledig geaccepteerd, gewoon zoals hij is. 
Ook wanneer hij vastloopt of overprikkelt raakt. 
Bij Jindo is mijn zoon geen uitzondering en wordt hij niet buiten de groep geplaatst. 
Hier wordt hij geholpen daar waar hij vastloopt en worden zijn kwaliteiten uitgebouwd. 

Hierdoor heb ik het zelfvertrouwen van mijn zoon zien groeien en durft hij ondanks de problemen in de taalontwikkeling van zich te laten horen en zichzelf te laten zien. 

Thijs Holtermann van Jindo is een leerkracht die elk kind en diens ontwikkeling ziet en hier op natuurlijke wijze bij aansluit met als doel om het kind te versterken daar waar dat nodig is. 

Doordat er zo makkelijk wordt aangesloten bij de ontwikkeling van het kind, voelt het kind zich geborgen, geliefd en gewaardeerd. 
Dit zijn de voorwaarden welke een kind nodig heeft om te kunnen groeien op diverse gebieden. 
Daarnaast worden de bestaande vaardigheden van het kind versterkt en worden er nieuwe vaardigheden aangeleerd. 

Judo is voor iedereen. 
Maar bij Jindo is judo echt voor iedereen en is de filosofie achter Judo goed zichtbaar. 
Namelijk de constante verbetering van de judoka.

Aniek de Jong

Zelf train ik nu een jaar bij JINDO.
Ik zocht nog een sport om te doen bij het paardrijden wat ik al deed en ik ging mee naar een proefles op de judoschool waar mijn tweelingbroer (meester Bram) trainde. Ik was gelijk heel enthousiast over judo! Meester Thijs is een hele positieve, enthousiaste leraar waar je altijd om moet lachen! Hij heeft altijd geduld en aandacht voor elke judoka.
Ik voelde me gelijk helemaal thuis bij JINDO en ik wist zeker dat ik hier wilde blijven.
JINDO organiseert behalve bandexamens en clubkampioenschappen ook allerlei andere activiteiten waar je erg veel aan hebt. Onlangs was er bijvoorbeeld nog een reanimatiecursus.
Wat de lessen bij JINDO zo leuk maakt is de afwisseling. De ene week zijn de lessen gericht op grondwerk, dan doen we een paar weken Kata en dan weer iets anders. In elke les leer je dus weer veel nieuwe dingen.
Kortom, JINDO is een topschool en ik adviseer iedereen om er te komen trainen!

Diana Tamliani

Wat ik als moeder vooral mooi vindt aan JINDO is dat Thijs oog heeft voor ieder kindje. Mijn zoontje zit in de groep 2-4 jaar, ieder kind is verschillend en heeft een specifieke aanpak nodig. Thijs slaagt erin om zijn aandacht over iedereen te verdelen. Op een speelse manier lopen, springen, rollen ze terwijl ze aan hun discipline werken. Ze leren zich beter te concentreren en doorzetten. Mijn zoontje heeft er echt veel aan en gaat iedere week met plezier naartoe.

Joyce Schaap 

Mijn zoontje (Sem) vindt de judo bij JINDO ontzettend leuk. Elke week gaat hij met veel plezier naar de les. 3 dagen van tevoren vraagt hij al of de les op vrijdag door gaat. De lessen zijn leuk en afwisselend opgebouwd, tijd voor een spelletje en serieuze training. 2 keer per jaar een slip/band examen en een aantal clubkampioenschappen. Hier kun je als ouder zien wat er de afgelopen periode geleerd is en is de vooruitgang goed zichtbaar! Alhoewel hij thuis ook graag zijn kunsten laat zien aan zijn broer en zus. 

Nienke Schaafs

“Bij Jindo kan ieder kind zichzelf zijn. Thijs en de andere judoleraren weten de kinderen altijd op de juiste manier te enthousiasmeren, waarbij discipline en respect voor elkaar en de sport op een speelse manier worden bijgebracht. Daarbij is er altijd oog voor het kind en wat die nodig heeft om te leren, te groeien en vooral veel plezier te hebben in de judosport! “

Marcia Leijen

‘ Onze zoon Devon is nu ruim een jaar lid van Jindo, en gaat iedere keer met enorm veel plezier naar judoles. De lessen worden op een ontspannen, leuke manier gegeven, waarbij niet alleen aandacht besteed wordt aan de techniek, maar waarbij sociale en emotionele ontwikkeling van ieder individueel lid net zo belangrijk is. Iedereen telt mee en wordt betrokken, dat maakt dat wij Jindo een ongelooflijk leuke vereniging vinden’ 

Judo bij JINDO Doetinchem, is judo voor iedereen!