De nieuwe judomat is aangekomen!

De nieuwe judomat van Jindo Doetinchem is aangekomen!

Op maandag 18 december hebben Jan Holtermann en Martijn Holtermann in weer en wind, de gloednieuwe judomatten veilig in de gymzaal kunnen opbergen. Heren bedankt voor jullie hulp en flexibiliteit!

Vandaag heeft Jindo de matten grondig schoongemaakt en op de mattenkar gestapeld. De judomat bestaat uit 22 blauwe en 18 gele judomatten. In totaal 80 vierkante meter mat. Een fantastisch begin en een mogelijkheid tot uitbreiding. Er zijn verschillende figuren te leggen met deze aantal matten. Zo kan er een groot geel vlak worden gemaakt omsloten door blauwe matten of zelfs twee kleinere wedstrijdmatten. Op deze manier kunnen wij de judomat aanpassen, op wat voor evenement we draaien.

De mat is er, we kunnen beginnen!!

Hieronder nog wat interessante informatie over deze judomat:

Kwaliteit matten

Wij willen van deze gelegenheid ook gebruik maken om u te wijzen op het feit dat er op de markt minderwaardige matten worden aangeboden, die niet voldoen aan de normen van Internationale federaties en veiligheidsinstanties. De mindere kwaliteit zorgt niet alleen voor een kortere levensduur van de mat, maar kan eveneens veiligheidsrisico’s inhouden voor de gebruiker. Wij raden u dan ook aan steeds goedgekeurde matten te kopen met een lange en betrouwbare traditie, zoals Essimo-matten. Waarschuwing! Er worden in Nederland op grote schaal ook judomatten aangeboden van een ander merk. Het vinyl dat deze fabrikant gebruikt bevat toxische stoffen die de gezondheid nadelig kan beïnvloeden!! Bij Essimo bent u er zeker van dat u een veilige mat koopt. Onze judomattenfabriek is de eerste fabriek (en voorlopig ook de enige) die zijn vinyl heeft aangepast aan de strenge veiligheidseisen!! Dus vindt u behalve de prijs ook de gezondheid van de judoka’s belangrijk, kies dan voor Essimo!

IJF approved judomatten

Onze matten zijn goedgekeurd door, en worden aanbevolen door de Internationale Judo Federatie, Judo Bond Nederland en de Europese Judo Unie. Al onze matten zijn van dezelfde topkwaliteit. Wel is er onderscheid tussen de verschillende hardheden.

Zonder schadelijke stoffen

Bij sommige leveranciers zitten er weekmakers in het vinyl waar judomatten van gemaakt zijn.
Weekmakers (Phtalate), kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Daarom adviseren wij GEEN judomatten te kopen met weekmakers in het vinyl.
Dus mocht u overwegen elders een judomat te bestellen, vraag dan om een certificaat Phalate-free, zoals u kunt zien op de foto hieronder.